Wesołych Świąt
Wesołych Świąt życzą Właściciele i Pracownicy POL-EKO.
Życzymy Państwu, aby nadchodzące Święta Bożego Narodzenia przyniosły wiele radości, a Nowy Rok otworzył drzwi do nieograniczonych możliwości. Niech będzie to czas pełen zdrowia, rodzinnego ciepła i harmonii.
W jaki niekonwencjonalny sposób można wykorzystać nasze urządzenia termostatyczne?
W tym wyjątkowym okresie pragniemy także podzielić się z Państwem pewnym niezwykłym użyciem naszych urządzeń laboratoryjnych. Wykorzystajmy je w niekonwencjonalny sposób, aby stworzyć świąteczne cuda! Nasze precyzyjne urządzenia mogą być doskonałym narzędziem do przygotowania nie tylko naukowych eksperymentów, ale także kulinarnych arcydzieł.
Suszarki Laboratoryjne idealnie upieką pierniczki i wysuszą owoce
My już piekliśmy pizzę w naszych urządzeniach! Teraz pora na kolejny poziom kulinarny – świąteczne ciasteczka i pierniczki! Dzięki precyzji naszych urządzeń ze sterownikami SMART i SMART PRO, każde ciasteczko będzie pełne smaku tradycji i magii Bożego Narodzenia.
Suszarki Laboratoryjne możecie także użyć do wysuszenia plasterków owoców! Idealnych do stworzenia własnych, pięknych ozdób świątecznych, ale nie tylko to – suszone owoce świetnie sprawdzą się w tradycyjnym kompocie, dodając niepowtarzalnego aromatu w Waszym świątecznym domu.
Wytrząsarka laboratoryjna to idealny pomocnik w przygotowaniu moczki
Szukasz idealnego sprzętu do przygotowania tradycyjnej śląskiej moczki? Wytrząsarki laboratoryjne to twój tajny pomocnik! Przygotuj się na kulinarne doznania, których nie zapomnisz! Aby proces przygotowywania moczki był jeszcze bardziej efektywny, idealnym rozwiązaniem jest inkubator laboratoryjny z chłodzeniem z wbudowaną wytrząsarką! Umożliwia to utrzymanie stałej temperatury podczas procesu przygotowania, a następnie przechowywania, co wpływa na ostateczny smak i konsystencję Twojej moczki.
Czym jest moczka?
W każdym śląskim domu moczka jest inna, a oto jeden z wielu przepisów:
Składniki:
- 250 g migdałów obranych
- 150 g orzechów laskowych łuskanych całych
- 100 g orzechów włoskich łuskanych
- 200 g śliwek suszonych z pestkami
- 150 g małych fig suszonych
- 150 g rodzynek
- 200 g suszonego piernika miodowego
- sok z cytryny
- cukier
- sól
- 2 l kompotu owocowego (np. z truskawek i/lub agrestu)
Sposób przygotowania:
Do gotującego się kompotu dodawać w kolejności całe obrane migdały, gotować 15 minut, następnie całe orzechy laskowe, po chwili śliwki suszone z pestkami, rodzynki, figi, na końcu orzechy włoskie połówki. Piernik zetrzeć na tarce lub rozkruszyć, rozgotować w wodzie lub kompocie, dodać do całości. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i całość zagotować. Po czasie moczka nabierze konsystencji budyniu.
Podanie:
Moczkę serwujemy na zimno (do odpowiedniego schłodzenia przyda się chłodziarka laboratoryjna), są także fani moczki na ciepło.
Dygestorium w każdej kuchni!
Święta Bożego Narodzenia kojarzą nam się z różnymi zapachami, jednak są i takie, które mogą popsuć tę symfonię, dlatego karpia najlepiej smażyć pod dygestorium.
Szafa termostatyczna i/lub chłodziarka laboratoryjna to "must have" na święta i sylwestra
Szafa termostatyczna z drzwiami szklanymi to idealny towarzysz na świąteczne wieczorne spotkania. Szafa termostatyczna ze sterownikiem SMART PRO, zapewni idealną temperaturę ciepłym napojom o zapachu piernika i goździków, które chętnie wypijecie po powrocie z kuligu. Na sylwestra idealną partnerką do domówki/firmówki/potańcówki będziechłodziarka laboratoryjna.