Szafy i komory dojrzewalnicze
Stworzone do sezonowania mięsa oraz serów
Szafy i komory dojrzewalnicze to urządzenia przeznaczone do sezonowania każdego rodzaju mięsa.
Idealnie sprawdzą się w przemyśle rzeźniczym oraz w gastronomii. Urządzenia wyposażone są w nowoczesny dotykowy sterownik oraz zaczerpnięte z komór klimatycznych rozwiązania umożliwiające precyzyjne sterowanie temperaturą i wilgotnością. Dzięki temu produkty zawsze będą sezonowane w odpowiednich warunkach!
SZAFY DOJRZEWALNICZE
Szafa dojrzewalnicza idealnie sprawdza się w gastronomii oraz sklepach mięsnych, gdzie na widoku możemy sezonować np. wołowinę. Szafa SD 700 może być wyposażona w półki wzmocnione ze stali nierdzewnej lub wieszak, na którym możliwe jest powieszenie całego udźca wołowego.
KOMORY DOJRZEWALNICZE
Komory dojrzewalnicze KD 10 znajdują zastosowanie zarówno w przemyśle wędliniarskim, jak i w przetwórstwie mleka. Komora może być dostosowana do indywidualnych potrzeb Użytkownika, w zależności od tego czy sezonuje wołowinę, czy wędliny (możliwość podłączenia generatora dymu) lub sezonuje sery. Programowanie parametrów temperatury i wilgotności umożliwia stworzenie idealnego mikroklimatu dla sezonowanych produktów.